Töltött cukkinivirág szerecsendiós gorgonzola mártással

Hozzávalók:

  • 3-4 cukkinivirág
  • 2 maréknyi spenót
  • 3-4 fej gomba
  • bazsalikom
  • rozmaring
  • oregánó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só, bors

A cukkini virágokból a belső részeket el kell távolítani, mert keserű. Alaposan megmosom, majd megszárítom. A hagymát és az apróra vágott paprikát olivaolajon megdinsztelem. Amíg elkészül, addig megfőzöm a spenótot (kb. 10 perc lobogó vízben), a gombát apróra darabolom. A hagymához a végén hozzáadom a fokhagymát. (Vigyázzunk, ha ég elkeseríti a hagymát.) Hozzáadom a gombát és megpárolom. Közben borsot, sót, esetleg ételízesítőt adok hozzá. Amikor a gomba megpárolódott, akkor hozzáadom a spenótot. 2-3 perc után lehet fűszerezni friss bazsalikommal, rozmaringgal és oregánóval. Megvárom míg kihül.

A száraz cukkini virágokat a kihűlt töltelékkel megtöltöm. Vigyázzunk, mert könnyen szakad. Ha mégis elszakad, akkor fogpiszkálóval összetűzhetjük.

 A bunda:

  • sűrű palacsintatészta

 A sürü palacsintatésztába belemerítjük a töltött virágokat. Azonnal forró olajba tesszük és aranysárgára sütjük. Ha maradt egy kis töltelék és palacsintatészta, akkor azokat összekeverjük, és a forró olajban kisütjük.

Mártás:

  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg Gorgonzola sajt
  • reszelt szerecsendió

1 dl tejszínt elkezdünk melegíteni, majd beletesszük a Gorgonzola sajtot. Közben szerecsendiót reszelünk az olvadó sajthoz ízlés szerint. Menet közben hígíthatjuk a mártást. (Nagyon erős ízű lesz.)